Ема Уотсън

Go down

Ема Уотсън Empty Ема Уотсън

Post  stiifi on Thu Apr 02, 2009 8:46 am

Ема Уотсън Emma-watson

Рождена дата – 15 април 1990 г.
Родена в Оксфордшир, Англия
Зодия – овен
Зодия според китайския хороскоп – кон
Коса – руса
Очи – кафяви
Прякори – Ем, Емс
Семейство – майка – Жаклин, баща – Крис Уотсън (разведени), има по-малък брат (Алекс)
Домашни любимци – 2 котки – Бъбълс и Домино
Любим цвят – светло синьо
Любимо животно – котка
Хобита – играе хокей, тенис, лека атлетика, пише стихове, участвала е в училищния театър ("Дори съм играла главни роли!")
Любима музика – Dido, Bryan Adams, Suzanne Vega, Samantha Mumba
Любими книги – много са
Любим учебен предмет – физкултура, рисуване и евентуално музика
Любими актриси – Джулия Робъртс, Сандра Бълок, Голди Хоун
Мрази – математика, география и латински език ("Мразя ги, мразя ги, мразя ги!")
Любима Хари Потър книга – 3та ("Защото е като компромис между всичките книги.")
Любим герой от книгите за Хари Потър – Хагрид ("Мисля, че е просто готин и смешен...")
Какво не харесва в Хърмаяни – "Малко в повече спазва правилата, освен това е абсолютна зубърка и ще направи всичко, за да получи отлични оценки."
Любима реплика от Хари Потър – "Ако нямате нищо против, аз отивам да си легна преди на някой от вас да е дошла още някоя умна идея и да ни убият или по-лошо – изключат!"
Любима сцена от "Философският камък" – сцената с трола ("Трябваше да направя цял куп каскади – да пълзя и да се крия...")
Магическа способност, която иска да притежава – да може да лети
Как се справя със славата – "Опитвам се да живея нормално – още се карам с брат ми, трябва да си оправям леглото сама, виждам се с приятелите си..."
Едни от най-лошите неща в славата – дългото отсъствие от къщи, премиерите и "цялата медийна шумотевица"
(източник)

И още нещо...
Ема Уотсън е родена в семейството на двама адвокати, Жаклин Дюер и Крис Уотсън, които се развеждат през 1995 г. Ема е кръстена на баба си, живяла е във Франция до петгодишна възраст, след което се мести в Англия, където живее и до сега. Има брат (Алекс), който е роден през 1993 г.

Като дете Уотсън учи в училището „Драгън“ (The Dragon School), прочуто частно училище в Оксфорд. През 2005 учи в девическото училище „Хедингтън“ в града. Преди да бъде избрана за ролята в филмите за Хари Потър, участията ѝ са ограничени до водещи роли в училищни спектакли като „Младостта на Артур“ и „Щастливият принц“. Между другите ѝ училищни изяви е поетическият конкурс „Дейзи Прат“, в който печели първото място за випуска си на 7-годишна възраст.

Дебютът на Ема в света на професионалното актьорство е когато кастинг-екип идва в училището ѝ. Директорът избира нея и още две момичета, за да се явят на прослушване и да се състезават с още много кандидатки за ролята на Хърмаяни Грейнджър във филма „Хари Потър и Философският камък“. В началото за Ема всичко е само като на шега, но на колкото повече прослушвания се явява, толкова по-сериозни стават нещата. Тя се състезава с хиляди други актриси, повечето от които с много по-голям опит в актьорското майсторство от нея. Въпреки това, след многото прослушвания получава ролята.

По време на снимките на „Хари Потър и Стаята на тайните“ получава прякора "One Take Watson", защото прави повечето си сцени само с един дубъл.

Когато не е на снимачната площадка, Ема посещава училището „Хедингтън“, където учи изобразително изкуство, история и английски език. Актрисата обича спорта и играе хокей, тенис на корт и тенис на маса. Далеч от света на киното обича да прекарва времето си с приятелки, да пазарува и да ходи на кино. Сред любимите ѝ филми са „Гладиатор“, „Смело сърце“, „Гордост и предразсъдъци“ и „Шрек“. Любимите ѝ актьори са Джулия Робъртс, Брад Пит и Рене Зелуегър.
(източник)
stiifi
stiifi
Admin

Posts : 121
Join date : 2009-03-29

View user profile http://hollywood.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum